Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

Zebra

@ Sunday Times Books LIVE

Die onbekende Van Gogh was nie ’n gold digger nie – Chris Schoeman (Potgooi)

Die onbekende Van GoghThe Unknown Van GoghEsté Meyer Jansen het onlangs met Chris Schoeman gesels oor sy boek Die onbekende Van Gogh. Hierdie biografie van Vincent van Gogh se broer, Cornelis, het vanjaar by Zebra Press verskyn en is ook in Engels beskikbaar as The Unknown Van Gogh.

Die skrywer vertel dat daar nie veel in die geskiedenis geskryf staan oor Cornelis nie, en dit het hom geprikkel om meer uit te vind oor dié Van Gogh wat stil-stil in Suid-Afrika gewoon het. Anders as die meeste mans wat Suid-Afrika toe gekom het om goud te delf was Cor “nie ‘n gold digger nie”, vertel hy.

In sy soektog na Die onbekende Van Gogh het Schoeman die Vincent van Gogh-brieweversameling in die Van Gogh Museum in Amsterdam geraadpleeg, asook spoorwegmaatskappyrekords oor Cor wat nooit vroeër bekend was nie.

Luister na die potgooi:

Boekbesonderhede

 

Please register or log in to comment